Detta har jag deltagit i och det är så befriande, lättande.... skapande både insidan och i konst....

Vad är Vedic Art

Vedic Art bygger på den gamla vediska kulturen som blomstrade för flera tusen år sedan. Den mångtusenåriga vediska kunskapen i Indien har många grenar på sitt träd och har efterlämnat mängder med skrifter och kunskaper om såväl konst, etik, filosofi, politik, kärlek, mat och hälsa. Vedic art är fri från religiös inriktning men bygger på kunskaper som formats i Indien och med en Hinduistisk kulturs kontext. 
Grundaren av Vedic Art
I februari 1988 etablerade konstnären Curt Källman Vedic Art School på Bosjökloster slott i Höör. Curt var en traditionellt utbildad konstnär på Gerleborgsskolan 1963 och på Konstakademin i Stockholm 1964-69. Redan 1974 fick han de 17 vediska principerna av
Yogi Maharishi Mahesh, den välkände ”Beatles yogin” och grundaren av TM, Transcendental Meditation. Maharashi bad Curt lägga grunden för att lära ut principerna för konsten så att sättet att lära ut skulle hålla under minst 2000 år. Curt dog den 18 december 2010. Basen av Kurser i Vedic Art finns idag som grund- och fortsättningskurser samt kurser på Öland och många övriga platser i Sverige, Norden, övriga Europa och i U.S.A, Japan, Vietnam och Indonesien (Bali) och expanderar för varje år. Johannes Källman håller dessutom lärarkurser, och andra kurser som bygger på de fyra grundpelarna inom den vediska kunskapen, löpande under året på flera platser i sverige. se Kurser.
Vad är Vedic Art? 
Vedic Art bygger på 17+2 principer och är som en navigationskarta där du ställer in kompassen med inriktning mot ditt högre jag. Vedic Art är ett sätt att genom måleri, uppnå högre medvetandenivåer och att skapa konst bortom prestations- och teknikkrav. Det är en praktisk metod för att upptäcka alla möjligheter inom dig. En vägvisare både hem, till dig själv; och att hitta din väg i livet.

Det viktigaste är varje människas möjlighet att skapa inifrån
sig själv oberoende av tekniska färdigheter och kontroll. Det handlar inte om att öva handen, utan mer om att öppna seendet.
Konst är inte att avbilda utan att göra synligt.

Läs mer om Vedic Art påwww.vedicart.com

Vedic art bygger på17 principer från de Vediska skrifterna. Sommaren 2009 har även nr 18 lagts till, men faller utanför linjen av principer. Det är ingen princip utan står för sig själv. Art on som Curt säger och ler. Den 19 principen presenterades av Curts son. Johannes Källman, som fortsätter sin fars verksamhet med bland annat Lärarutbildningar och Ölandskurser under sommaren.


Vedic art, med Curt Källman's adepter, lär ut de 17+1 principerna på uppdrag av Yogi Maharishi Mahesh, grundaren av TM, Transcendental Meditation
Sedan 1988 har Curt Källman anordnat kurser på Vedic Art School på Bosjökloster Slott i Höör. Numera undervisar han i lokaler på södra Öland samt bedriver kurser på anmodan i hela Sverige.

Så här sa Curt om de 17 + 1 principerna: "De första 11 principerna i Vedic Art är en navigationskarta som du kan använda för att 'hitta hem' till dig själv. Resten är speglingar av allas vårt kosmiska Själv."

Vedic Art är en metod för att komma förbi hinder för kreativiteten. Vi målar oss genom 17+2 principer, steg, som ger oss en karta över var vi befinner oss i livet just nu.

Inga förkunskaper är nödvändiga. Den målande processen är helt kravlös och fokuserar inte på resultatet utan på processen i sig, Vi tränas att befinna oss i ett flöde av kreativitet där tiden upphör, med livsglädje och insikter om alltings samband som möjliga resultat.

Senaste kommentaren

05.10 | 10:39

Jag skulle kunna lyssna på dig om och om igen

26.07 | 14:45

Så duktig du är! Vad kul🙃

31.10 | 08:01

Bra och intressanta punkter..
Fortsätt 🙂

19.06 | 04:16

Vi saknar dig oxå uffe kramar från oss

Dela den här sidan